Vlieland 22.06.14

Over mij

Welkom, mijn naam is Rob Hartman, geboren in 1963 te Rotterdam
Mijn passie ligt in het helpen van mensen die om welke reden dan ook vast zijn komen te lopen in hun leven.
Wat ik wil bereiken is dat mijn coachees een aanzienlijke verbetering van kwaliteit van hun leefsituatie krijgen.
Mijn motto is dat iedereen zich vrij van beperkingen mag voelen. Toch voelen we allemaal beperkingen vanuit het verleden, de maatschappij, het gezin, je gezondheid, enzovoort. Dat zo’n gevoel behoorlijk benauwend kan zijn heb ik zelf ervaren.
Als je die beperkingen herkent, kun je ze te lijf gaan. Ik geloof in de kracht van de mens. Met mijn opleidingen, deskundigheid, intuïtie, werk- en levenservaring help ik mensen te ontdekken wie ze zijn, wat ze willen, wat ze kunnen en om hun persoonlijke doelen te stellen en te realiseren. Ik zet mensen in hun kracht zodat ze van daaruit kunnen leven.

Ik coach mensen die
– op zoek zijn naar balans in hun leven
– AD(H)D hebben en hun gezin of partner
– meer zelfvertrouwen of eigenwaarde willen hebben
– hulp nodig hebben in een stress of burnout situatie
– behoefte hebben aan een professioneel luisterend oor of klankbord
– ieder andere hulpvraag hebben

Intuïtief
Van nature heb ik een sterk ontwikkelde intuïtie. Mijn intuïtie heb ik verder ontwikkeld met verschillende opleidingen en cursussen. Ik ben een aandachtig luisteraar en voel snel aan waar de kern van de pijn zit. Ik gebruik onder andere mijn intuïtie om jou de juiste vragen te stellen en opdrachten te geven zodat je zelf achter de kern komt en leert hoe hier mee om te gaan.

Confronterend
Ik zeg waar het op staat en draai er niet omheen. Mijn ervaring is dat je daar het meest mee bereikt. Mijn woorden kunnen heel confronterend overkomen, maar laten je wel nadenken en stappen zetten. Zonder oordeel laat ik jou zien waar je vastloopt en hoe je jezelf eruit kunt halen.

Maatwerk
Ieder mens is anders. Daarom heb ik geen standaard aanpak. Ik kijk per persoon en per sessie waar de behoefte ligt en wat de juiste aanpak voor de persoon is. Dit kan bijvoorbeeld een pittig gesprek zijn of een creatieve opdracht.

Stukje geschiedenis
Nadat ik een lange tijd niet lekker in mijn vel zat en ik in een behoorlijk hectische situatie terecht kwam liep ik vast in een knoop. Op dat moment besloot ik MIJN tijd te nemen om aandacht aan MIJZELF te besteden. Het was het begin van een zware en mooie ontdekkingsreis naar mezelf. Door mijn werk en levenservaringen had ik een grote interesse voor de psyche van de mens ontwikkeld. Ik besloot mij hier meer in te verdiepen. Daarom ben ik diverse cursussen en opleidingen gaan volgen op het gebied van professioneel coachen, intuïtieve ontwikkeling, AD(H)D, stresscounseling, NLP en voeding. Vervolgens ben ik als loopbaancoach en als Professioneel Life Coach aan de slag gegaan. Ik heb al doende geleerd hoe je jezelf en situaties zelf kunt veranderen en je jouw leven, lichaam en geest in balans krijgt.

De 3 wezenlijke levensvragen: Wie ben ik, wat wil ik en wat kan ik?
Op mijn ontdekkingsreis werd mij duidelijk waarom ik geworden ben zoals ik ben, wat ik wil en wat ik kan. Ik heb veel in èn van het leven geleerd. Met mijn levenslessen, mijn werk- en levenservaring, de opgedane kennis, opleidingen, mijn intuïtie, en mijn deskundigheid als Professioneel Life Coach help ik nu graag andere mensen om hun eigen levenspad te ontdekken, te bepalen en op hun eigen manier te bewandelen. Daarnaast coach ik als vrijwilliger mensen op psychosociaal vlak.

Ben jij op zoek naar ondersteuning?
Schroom dan niet om contact met mij op te nemen. Jouw doel is mijn uitdaging!

Rob Hartman
Professioneel Life Coach
+31 (0) 6 18 07 00 20
info@hartvoorwelzijn.nl

Testimonials

“Rob is een rustige man die goed kan luisteren, goed je verhaal kan samenvatten. Je echt het gevoel geeft dat hij je ook echt kan helpen, wat ook zo is, vooral als je er open voor staat. Hij zal je in je waarde laten, je met respect behandelen. Rob zet je aan het werk, geeft je daarin steun, maar praat je niet naar je mond. Op welke manier je van hem hulp nodig hebt maakt niet uit, hij helpt je op weg. Maar je zal het zelf moeten doen, het ook echt zelf willen doen. Ik heb vertrouwen in Rob en ik ben erg blij dat hij op mijn pad is gekomen.”
– Monique –

“Door een zeer emotionele en moeizame scheiding na een relatie van 20 jaar zag ik niets positiefs meer aan mezelf. Ik was dik, lelijk, niet leuk als persoon, ik had een enorm minderwaardigheidscomplex, en mijn zelfvertrouwen was ook tot het nulpunt gedaald.
Een vriendin vertelde over een coach waar zij al veel aan had gehad. Maar ik had al 3 psychologen “gehad”, en had bij alledrie geen goede ervaring. De een vond dat ik maar moest afvallen, de ander wilde wel met mij een wraakplan opzetten en nummer 3 legde woorden in mijn mond. Oké ik wilde dan deze man ook nog proberen. Waarschijnlijk omdat Rob geen psych is…
De eerste “sessie” bij Rob was een vrijblijvende, waarvoor een uur wordt uitgetrokken. De eerste keer duurde 2,5 uur en tijdens dit eerste gesprek kwam Rob al met een aantal handvatten waar ik heel veel aan heb gehad en nog steeds heb. Allereerst luistert hij erg goed en geeft nimmer zijn mening. Hij houdt je steeds een spiegel voor en dat is grappig, want je geeft zelf het antwoord en meestal is dat ook een juist antwoord. Vaak blijkt dat je verstandelijk goed weet hoe het zou moeten en wat goed en niet goed is.
Als antwoord op mijn vraag hoeveel sessies hij had gedacht nodig te hebben om mij weer back on track te krijgen, zei hij ongeveer 8. Het zijn er minder geworden.
Wat hij bereikt heeft is dat ik mezelf weer waardevol vind, dat ik nu kan zeggen dat ik redelijk tevreden ben met mezelf en dat ik een mooi persoon ben. Ik loop weer met opgeheven hoofd over straat.
Ik blijf mezelf afvragen in lastige situaties: “als ik dit doe, wat bereik ik daarmee, levert het het gewenste resultaat op. Geeft dit positieve of negatieve energie?” Is het negatief, dan doe ik het 9 van de 10 keer niet.
Rob put veel kennis uit eigen ervaring, interesse in mensen en studie. Hij geeft veel tekst op papier die je ogen doen openen. Hij biedt literatuur aan als je daarin geïnteresseerd bent.
Ik heb onlangs Rob bedankt voor zijn hulp. Bij deze nogmaals: bedankt Rob voor je hulp, wijze woorden en dat ik weer mezelf kan zijn.”
– Joyce –

“Rob heeft me in de 3 maanden dat hij mij coacht veel geleerd en nog meer mezelf dingen aan laten leren.
Je wilt graag aan het handje genomen worden, maar dat is niet de manier van werken van Rob. Hij reikt je dingen aan, hij geeft je opdrachten, maar je moet het telkens zelf blijven doen.
De APK”s bij Rob zijn zeer prettig en ook nodig, ondanks dat je goed vooruit gaat, je moet bedacht zijn op kleine terug vallen, ook daarin helpt Rob je. Luisteren naar je verhaal blijft Rob elke keer doen, hij plukt daar de dingen uit waar je nog steeds mee worstelt, samen wordt er dan naar gekeken en door middel van nieuwe opdrachten kan je weer aan de slag. Ik heb er nog steeds baat bij, op naar de volgende APK.”
– aNoNIem –